Woonhuisverzekering

De woonhuisverzekering staat ook wel bekend als opstalverzekering. Deze verzekering dekt schade aan uw woonhuis. Denk hierbij aan schade door brand, ontploffing, blikseminslag, rook- en roetschade, storm, inbraak en diefstal, diverse vormen van waterschade, aanrijding en vandalisme.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Start uw geheel vrijblijvende aanvraag.

Wilt u graag direct advies? Vul hieronder uw nummer in en we nemen contact met u op.

  Waarom uw woonhuis verzekeren bij Zijl Assurantiën & Hypotheken?

  • We kennen alle verzekeraars

   Zijl Assurantiën & Hypotheken is een onafhankelijk en veelzijdig kantoor met connecties bij alle verzekeringsmaatschappijen, waardoor u altijd verzekerd bent van een objectieve vergelijking van verzekeringsproducten.

  • We zijn er snel en persoonlijk voor u.

   Het afsluiten van uw woonhuisverzekering regelen we van A tot Z. En mocht u ondanks uw goede zorgen toch ooit schade hebben dan helpen we u snel en persoonlijk met het afwikkelen van de schade.

  • We bieden maatwerk waar nodig

   We helpen bij het vinden van een verzekering die bij u past. We geven van advies over de verschillende mogelijkheden en ervoor zorgen dat u de juiste dekking kiest. Op die manier betaalt u niet teveel voor de juiste dekking. 

  Voordelen van een verzekering via Zijl Assurantiën

  • Onafhankelijk

   We vergelijken alle verzekeraars want we zijn 100% onafhankelijk.

  • Vast contactpersoon

   U heeft een vast contactpersoon bij schade die de volledige afhandeling van de schade uit uw handen neemt.

  • Snel

   U wordt snel geholpen bij schade.

  • We staan aan uw kant

   We gaan in uw belang in gesprek met verzekeraars wanneer er bijvoorbeeld een verschil in inzicht is over de schade.

  • Vast contactpersoon

   We kennen uw situatie en denken met u mee over de meest geschikte autoverzekering.

  Veelgestelde vragen

  Wat kost een woonhuisverzekering?

  Een opstalverzekering dekt de schade aan de woning zelf in plaats van de inboedel. Bijvoorbeeld bij brand, inbraak of storm.

  De hoogte van de premie hangt af van de regio waar u woont, het eigen risico en de herbouwwaarde van de woning.

  Wat is de herbouwwaarde van mijn woning?

  De herbouwwaarde is gelijk aan de totale kosten om uw hele huis opnieuw te bouwen als het geheel verwoest zou worden, bijvoorbeeld door brand of storm. De waarde hangt o.a. af van het woningtype, het type fundering, het type dak, hoe nieuw de keuken en badkamer zijn en de afwerking van het huis. Het bedrag dat u verzekert moet gelijk zijn aan de herbouwwaarde.

  Samen zoeken we voor u de beste verzekeringsmaatschappij uit. We letten hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de voorwaarden. En we kijken goed naar welke soorten schade wel en niet gedekt zijn. Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij.

  Bij sommige hypotheekverstrekkers ben u trouwens verplicht om een opstalverzekering af te sluiten, omdat het huis ook het onderpand voor de hypotheek is.

  Wat is het verschil tussen verzekeren via een tussenpersoon en direct bij de verzekeraar?

  U kunt verzekeringen rechtstreeks bij een verzekeringsmaatschappij afsluiten of via een assurantietussenpersoon zoals Zijl. Het direct sluiten van een verzekering kan voordeliger zijn. Toch heeft het afsluiten via Zijl ook voordelen. We bemiddelen met de verzekeringsmaatschappij en zorgen voor een soepele afwikkeling bij schade. Ook zorgen we ervoor dat we de verzekeringen op exact de juiste wijze afsluiten en dat ze up-to-date blijven.

  Wat doet een verzekeringsadviseur voor u?

  Een tussenpersoon is de bemiddelaar tussen de verzekeraar en de consument. Een meer bekende term is ‘verzekeringsadviseur’. De tussenpersoon adviseert consumenten over verzekeringen. Alle verzekeringen die de consumenten bij hem afsluiten, brengt hij onder bij een verzekeraar. Hiervoor ontvangt de tussenpersoon meestal een vergoeding van de verzekeraar.