Werkmaterieel

Werkt u binnen uw bedrijf met zelfrijdend werkmaterieel? Dan bent u verplicht deze te verzekeren aan de hand van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA). Met zelfrijdend werkmaterieel doelen we op onder andere graafmachines, pallettrucks, grasmaaimachines, kooiapen, laadkranen, veegmachines, vorkheftrucks, materieel van agrarische bedrijven en materieel voor particulier hobbymatig gebruik. U kunt er ook voor kiezen om uw werkmateriaal casco te verzekeren. Dan is het materieel verzekerd bij schade veroorzaakt door bijvoorbeeld botsen of omslaan, brand of diefstal.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Start uw geheel vrijblijvende aanvraag.

Wilt u graag direct advies? Vul hieronder uw nummer in en we nemen contact met u op.

  Waarom uw werkmaterieel bij Zijl Assurantiën & Hypotheken?

  • We kennen alle verzekeraars

   Zijl Assurantiën & Hypotheken is een onafhankelijk en veelzijdig kantoor met connecties bij alle verzekeringsmaatschappijen, waardoor u altijd verzekerd bent van een objectieve vergelijking van verzekeringsproducten.

  • We zijn er snel en persoonlijk voor u.

   Het afsluiten van de autoverzekering regelen we van A tot Z. En mocht u ondanks toch ooit schade hebben dan helpen we u snel en persoonlijk met het afwikkelen van de schade.

  • We bieden maatwerk waar nodig

   We helpen bij het vinden van een verzekering die bij u past. We geven van advies over de verschillende mogelijkheden en ervoor zorgen dat u de juiste dekking kiest. Op die manier betaalt u niet teveel voor de juiste dekking. 

  Voordelen van een verzekering via Zijl Assurantiën & Hypotheken

  • Onafhankelijk

   We vergelijken alle verzekeraars want we zijn 100% onafhankelijk.

  • Vast contactpersoon

   U heeft een vast contactpersoon bij schade die de volledige afhandeling van de schade uit uw handen neemt.

  • Snel

   U wordt snel geholpen bij schade.

  • We staan aan uw kant

   We gaan in uw belang in gesprek met verzekeraars wanneer er bijvoorbeeld een verschil in inzicht is over de schade.

  • We kennen u en uw bedrijf

   We kennen uw situatie en denken met u mee over de meest geschikte verzekering voor uw werkmaterieel.

  Veelgestelde vragen

  Is het verplicht om mijn werkmaterieel te verzekeren?

  Werkt u binnen uw bedrijf met zelfrijdend werkmaterieel? Dan bent u verplicht deze te verzekeren aan de hand van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA). Met zelfrijdend werkmaterieel doelen we op onder andere graafmachines, pallettrucks, grasmaaimachines, kooiapen, laadkranen, veegmachines, vorkheftrucks, materieel van agrarische bedrijven en materieel voor particulier hobbymatig gebruik.

  In welke branches wordt de werkmaterieelverzekering afgesloten?

  De werkmaterieelverzekering wordt afgesloten in diverse branches als de machines en voertuigen in eigen gebruik zijn of verhuurd worden zoals in de agrarische sector, bouw, bouwtransport, grondverzet, heien en funderen, infra, kabels en leidingen, loonwerk, recycling, sloop, verticaal transport, wegenbouw.

  Wat is het verschil tussen verzekeren via een tussenpersoon en direct bij de verzekeraar?

  U kunt verzekeringen rechtstreeks bij een verzekeringsmaatschappij afsluiten of via een assurantietussenpersoon zoals Zijl. Het direct sluiten van een verzekering kan voordeliger zijn. Toch heeft het afsluiten via Zijl ook voordelen. We bemiddelen met de verzekeringsmaatschappij en zorgen voor een soepele afwikkeling bij schade. Ook zorgen we ervoor dat we de verzekeringen op exact de juiste wijze afsluiten en dat ze up-to-date blijven.

  Wat doet een verzekeringsadviseur voor u?

  Een tussenpersoon is de bemiddelaar tussen de verzekeraar en de consument. Een meer bekende term is ‘verzekeringsadviseur’. De tussenpersoon adviseert consumenten over verzekeringen. Alle verzekeringen die de consumenten bij hem afsluiten, brengt hij onder bij een verzekeraar. Hiervoor ontvangt de tussenpersoon meestal een vergoeding van de verzekeraar.