Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen (WEGAM)

Met de WEGAM-verzekering (werkgeversaansprakelijkheid motorrijtuigen) bent u als werkgever verzekerd tegen schade die uw medewerkers tijdens hun werk oplopen bij een verkeersongeval. Als een medewerker schade heeft of letsel oploopt tijdens een zakelijke rit kunt u als werkgever aansprakelijk zijn. De WEGAM verzekering vergoedt dan de kosten.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Start uw geheel vrijblijvende aanvraag.

Wilt u graag direct advies? Vul hieronder uw nummer in en we nemen contact met u op.

  Waarom uw werkgeversaansprakelijkheid afdekken bij Zijl Assurantiën & Hypotheken?

  • We kennen alle verzekeraars

   Zijl Assurantiën & Hypotheken is een onafhankelijk en veelzijdig kantoor met connecties bij alle verzekeringsmaatschappijen, waardoor uw bedrijf altijd verzekerd is van een objectieve vergelijking van verzekeringsproducten.

  • We zijn er snel en persoonlijk voor u.

   Het afsluiten van uw WEGAM verzekering regelen we van A tot Z. En mocht u ondanks uw goede zorgen toch ooit aansprakelijk wordt gesteld voor schade dan helpen we u snel en persoonlijk met het afwikkelen van de schade.

  • We bieden maatwerk waar nodig

   We helpen bij het vinden van een verzekering die bij uw bedrijf past. We geven van advies over de verschillende mogelijkheden en ervoor zorgen dat u de juiste dekking kiest. Op die manier betaalt u niet teveel voor de juiste dekking. 

  Voordelen van een verzekering via Zijl Assurantiën

  • Onafhankelijk

   We vergelijken alle verzekeraars want we zijn 100% onafhankelijk.

  • Vast contactpersoon

   U heeft een vast contactpersoon bij schade die de volledige afhandeling van de schade uit uw handen neemt.

  • Snel

   U wordt snel geholpen bij schade.

  • We staan aan uw kant

   We gaan in uw belang in gesprek met verzekeraars wanneer er bijvoorbeeld een verschil in inzicht is over de schade.

  • We kennen uw bedrijf

   We kennen uw situatie en denken met u mee over de meest geschikte WEGAM verzekering.

  Veelgestelde vragen

  Wat valt er onder mijn WEGAM-verzekering?

  Raakt een van uw medewerkers betrokken bij een verkeersongeluk tijdens werktijd? Dan is dit is niet altijd verzekerd op de motorrijtuigenverzekering van die medewerker. Betaalt u geen reiskostenvergoeding, of niet volledig? Dan vergoedt de WEGAM-verzekering de kosten van letselschade en materiële schade aan uw medewerkers.

  Een WEGAN-verzekering biedt u ook hulp bij het beoordelen en vaststellen van de aansprakelijkheid. Zelfs als dit leidt tot een juridische procedure. Met een eigen WEGAM-verzekering voorkomt u rompslomp en onverwachts hoge kosten als aansprakelijk wordt gesteld.

  Wat is het verschil tussen verzekeren via een tussenpersoon en direct bij de verzekeraar?

  U kunt verzekeringen rechtstreeks bij een verzekeringsmaatschappij afsluiten of via een assurantietussenpersoon zoals Zijl. Het direct sluiten van een verzekering kan voordeliger zijn. Toch heeft het afsluiten via Zijl ook voordelen. We bemiddelen met de verzekeringsmaatschappij en zorgen voor een soepele afwikkeling bij schade. Ook zorgen we ervoor dat we de verzekeringen op exact de juiste wijze afsluiten en dat ze up-to-date blijven.

  Wat doet een verzekeringsadviseur voor u?

  Een tussenpersoon is de bemiddelaar tussen de verzekeraar en de consument. Een meer bekende term is ‘verzekeringsadviseur’. De tussenpersoon adviseert consumenten over verzekeringen. Alle verzekeringen die de consumenten bij hem afsluiten, brengt hij onder bij een verzekeraar. Hiervoor ontvangt de tussenpersoon meestal een vergoeding van de verzekeraar.