Milieuschadeverzekering

De milieuschadeverzekering dekt schade wanneer bij of door uw bedrijf verontreiniging ontstaat. Hieronder valt alleen schade die is ontstaan op uw locatie of op de locatie waar u aan het werk was.bAls door uw bedrijf schade aan het milieu wordt veroorzaakt, kan dat grote financiële gevolgen hebben voor uw bedrijf. Een oplossing hiervoor is de milieuschadeverzekering.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Start uw geheel vrijblijvende aanvraag.

Wilt u graag direct advies? Vul hieronder uw nummer in en we nemen contact met u op.

  Waarom uw milieuschadeverzekering afsluiten bij Zijl Assurantiën & Hypotheken?

  • We kennen alle verzekeraars

   Zijl Assurantiën & Hypotheken is een onafhankelijk en veelzijdig kantoor met connecties bij alle verzekeringsmaatschappijen, waardoor uw bedrijf altijd verzekerd is van een objectieve vergelijking van verzekeringsproducten.

  • We zijn er snel en persoonlijk voor u.

   Het afsluiten van uw milieuschadeverzekering regelen we van A tot Z. En mocht u ondanks uw goede zorgen toch ooit schade hebben dan helpen we u snel en persoonlijk met het afwikkelen van de schade.

  • We bieden maatwerk waar nodig

   We helpen bij het vinden van een verzekering die bij uw bedrijf past. We geven van advies over de verschillende mogelijkheden en ervoor zorgen dat u de juiste dekking kiest. Op die manier betaalt u niet teveel voor de juiste dekking. 

  Voordelen van een verzekering via Zijl Assurantiën

  • Onafhankelijk

   We vergelijken alle verzekeraars want we zijn 100% onafhankelijk.

  • Vast contactpersoon

   U heeft een vast contactpersoon bij schade die de volledige afhandeling van de schade uit uw handen neemt.

  • Snel

   U wordt snel geholpen bij schade.

  • We staan aan uw kant

   We gaan in uw belang in gesprek met verzekeraars wanneer er bijvoorbeeld een verschil in inzicht is over de schade.

  • We kennen uw bedrijf

   We kennen uw situatie en denken met u mee over de meest geschikte milieuschadeverzekering.

  Veelgestelde vragen

  Wat is gedekt onder een milieuschadeverzekering?

  • Saneringskosten (zowel op eigen terrein als bij derden), dit zijn de totale kosten die komen kijken bij het reinigen van de grond en het oppervlaktewater.
  • Kosten voor opruimen en afvoeren van asbest dat plotseling en onvoorzien is vrijgekomen.
  • Kosten voor een milieuonderzoek na een schade.
  • Bereddingskosten, dit zijn kosten die u maakt om schade te voorkomen of, als voorkomen niet mogelijk is, de schade te beperken.
  • Verweerrechtsbijstand, waarbij juridische geschillen of conflicten gedekt zijn, die voortkomen uit milieuschade.
  • Schade en kosten die het gevolg zijn van de sanering.

  Waarom zou ik een milieuschadeverzekering moeten afsluiten?

  Een milieuschadeverzekering is veel eerder nodig dan veel ondernemers denken. Ook als de activiteiten van uw bedrijf op het eerste gezicht geen milieurisico inhouden. Bij een brand kunnen bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen vrijkomen. En mogelijk bevindt er zich in uw pand asbest. Zijl zorgt samen met u voor een professionele risicoanalyse.

  Wat is het verschil tussen verzekeren via een tussenpersoon en direct bij de verzekeraar?

  U kunt verzekeringen rechtstreeks bij een verzekeringsmaatschappij afsluiten of via een assurantietussenpersoon zoals Zijl. Het direct sluiten van een verzekering kan voordeliger zijn. Toch heeft het afsluiten via Zijl ook voordelen. We bemiddelen met de verzekeringsmaatschappij en zorgen voor een soepele afwikkeling bij schade. Ook zorgen we ervoor dat we de verzekeringen op exact de juiste wijze afsluiten en dat ze up-to-date blijven.

  Wat doet een verzekeringsadviseur voor u?

  Een tussenpersoon is de bemiddelaar tussen de verzekeraar en de consument. Een meer bekende term is ‘verzekeringsadviseur’. De tussenpersoon adviseert consumenten over verzekeringen. Alle verzekeringen die de consumenten bij hem afsluiten, brengt hij onder bij een verzekeraar. Hiervoor ontvangt de tussenpersoon meestal een vergoeding van de verzekeraar.