Kostbaarhedenverzekering

Een kostbaarhedenverzekering verzekert eigendommen die buiten de dekking van de inboedelverzekering vallen. Denk aan waardevolle spullen zoals antiek, kunst, sieraden, muziekinstrumenten, foto- en filmapparatuur, audio-/video-apparatuur, postzegel-, munt- of andere verzamelingen.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Start uw geheel vrijblijvende aanvraag.

Wilt u graag direct advies? Vul hieronder uw nummer in en we nemen contact met u op.

  Waarom uw kostbaarheden verzekeren bij Zijl Assurantiën & Hypotheken?

  • We kennen alle verzekeraars

   Zijl Assurantiën & Hypotheken is een onafhankelijk en veelzijdig kantoor met connecties bij alle verzekeringsmaatschappijen, waardoor u altijd verzekerd bent van een objectieve vergelijking van verzekeringsproducten.

  • We zijn er snel en persoonlijk voor u.

   Het afsluiten van uw kostbaarheden verzekering regelen we van A tot Z. En mocht u ondanks uw goede zorgen toch ooit schade hebben of te maken krijgt met diefstal dan helpen we u snel en persoonlijk met het afwikkelen van de schade.

  • We bieden maatwerk waar nodig

   We helpen bij het vinden van een verzekering die bij u past. We geven van advies over de verschillende mogelijkheden en ervoor zorgen dat u de juiste dekking kiest. Op die manier betaalt u niet teveel voor de juiste dekking. 

  Voordelen van een verzekering via Zijl Assurantiën

  • Onafhankelijk

   We vergelijken alle verzekeraars want we zijn 100% onafhankelijk.

  • Vast contactpersoon

   U heeft een vast contactpersoon bij schade die de volledige afhandeling van de schade uit uw handen neemt.

  • Snel

   U wordt snel geholpen bij schade.

  • We staan aan uw kant

   We gaan in uw belang in gesprek met verzekeraars wanneer er bijvoorbeeld een verschil in inzicht is over de schade.

  • Vast contactpersoon

   We kennen uw situatie en denken met u mee over de meest geschikte autoverzekering.

  Veelgestelde vragen

  Wat is een kostbaarhedenverzekering?

  Met een kostbaarhedenverzekering verzeker je je kostbare inboedel zoals kunst, antiek, sieraden of bijzondere verzamelingen tegen beschadiging, brand, diefstal en verlies. Een gewone inboedelverzekering dekt schades aan extra waardevolle spullen vaak niet voldoende. Bezit je een bijzondere kunstcollectie, dure muziekinstrumenten of andere dure items? Dan is een kostbaarhedenverzekering een goede aanvulling op je inboedelverzekering.

  Waar moet ik op letten bij een kostbaarhedenverzekering?

  Er zijn een aantal zaken waar we samen met u extra goed op letten:

  De actuele waarde: indien noodzakelijk laten we een volledig taxatierapport opmaken. Zo weet u zeker dat de actuele waarde van al uw kostbare bezittingen vastgelegd zijn. Soms doet de verzekeraar dit zelf aan de hand van aankoopbonnen of verklaringen van juweliers.

  Waarde die vergoed wordt: het per verzekeraar of je de nieuwwaarde of de getaxeerde waarde van je kostbare item(s) vergoed krijgt. Vaak geldt er ook een maximaal verzekerd bedrag per item. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

  Natuurlijk kijken we ook naar het eigen risico dat er bij sommige verzekeraars is.

  Wat is het verschil tussen verzekeren via een tussenpersoon en direct bij de verzekeraar?

  U kunt verzekeringen rechtstreeks bij een verzekeringsmaatschappij afsluiten of via een assurantietussenpersoon zoals Zijl. Het direct sluiten van een verzekering kan voordeliger zijn. Toch heeft het afsluiten via Zijl ook voordelen. We bemiddelen met de verzekeringsmaatschappij en zorgen voor een soepele afwikkeling bij schade. Ook zorgen we ervoor dat we de verzekeringen op exact de juiste wijze afsluiten en dat ze up-to-date blijven.

  Wat doet een verzekeringsadviseur voor u?

  Een tussenpersoon is de bemiddelaar tussen de verzekeraar en de consument. Een meer bekende term is ‘verzekeringsadviseur’. De tussenpersoon adviseert consumenten over verzekeringen. Alle verzekeringen die de consumenten bij hem afsluiten, brengt hij onder bij een verzekeraar. Hiervoor ontvangt de tussenpersoon meestal een vergoeding van de verzekeraar.