Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt financiële bescherming als u aansprakelijk wordt gesteld voor schade die u, een lid van uw gezin of uw huisdier aan iemand heeft toegebracht. Deze verzekering wordt ook wel een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) genoemd.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Start uw geheel vrijblijvende aanvraag.

Wilt u graag direct advies? Vul hieronder uw nummer in en we nemen contact met u op.

  Waarom uw aansprakelijkheid afdekken bij Zijl Assurantiën & Hypotheken?

  • We kennen alle verzekeraars

   Zijl Assurantiën & Hypotheken is een onafhankelijk en veelzijdig kantoor met connecties bij alle verzekeringsmaatschappijen, waardoor u altijd verzekerd bent van een objectieve vergelijking van verzekeringsproducten.

  • We zijn er snel en persoonlijk voor u.

   Het afsluiten van uw aansprakelijkheidsverzekering regelen we van A tot Z. En mocht u ondanks uw goede zorgen toch ooit aansprakelijk wordt gesteld voor schade dan helpen we u snel en persoonlijk met het afwikkelen van de schade.

  • We bieden maatwerk waar nodig

   We helpen bij het vinden van een verzekering die bij u past. We geven van advies over de verschillende mogelijkheden en ervoor zorgen dat u de juiste dekking kiest. Op die manier betaalt u niet teveel voor de juiste dekking. 

  Voordelen van een verzekering via Zijl Assurantiën

  • Onafhankelijk

   We vergelijken alle verzekeraars want we zijn 100% onafhankelijk.

  • Vast contactpersoon

   U heeft een vast contactpersoon bij schade die de volledige afhandeling van de schade uit uw handen neemt.

  • Snel

   U wordt snel geholpen bij schade.

  • We staan aan uw kant

   We gaan in uw belang in gesprek met verzekeraars wanneer er bijvoorbeeld een verschil in inzicht is over de schade.

  • Vast contactpersoon

   We kennen uw situatie en denken met u mee over de meest geschikte aansprakelijkheidsverzekering.

  Veelgestelde vragen

  Wie vallen er onder mijn aansprakelijkheidsverzekering?

  Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren zijn u, uw logés en uw huisdieren altijd meeverzekerd. Het is wel belangrijk om van tijd tot tijd te checken of uw verzekeringen nog up-to-date zijn.

  Werkt mijn aansprakelijkheidsverzekering ook voor mijn voertuig?

  Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt niet de schade die met een motorvoertuig wordt veroorzaakt. Daarvoor bent u verplicht een afzonderlijke (minimaal WA-)verzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld voor uw oldtimer, motor, auto of brommer.

  Wat is het verschil tussen verzekeren via een tussenpersoon en direct bij de verzekeraar?

  U kunt verzekeringen rechtstreeks bij een verzekeringsmaatschappij afsluiten of via een assurantietussenpersoon zoals Zijl. Het direct sluiten van een verzekering kan voordeliger zijn. Toch heeft het afsluiten via Zijl ook voordelen. We bemiddelen met de verzekeringsmaatschappij en zorgen voor een soepele afwikkeling bij schade. Ook zorgen we ervoor dat we de verzekeringen op exact de juiste wijze afsluiten en dat ze up-to-date blijven.

  Wat doet een verzekeringsadviseur voor u?

  Een tussenpersoon is de bemiddelaar tussen de verzekeraar en de consument. Een meer bekende term is ‘verzekeringsadviseur’. De tussenpersoon adviseert consumenten over verzekeringen. Alle verzekeringen die de consumenten bij hem afsluiten, brengt hij onder bij een verzekeraar. Hiervoor ontvangt de tussenpersoon meestal een vergoeding van de verzekeraar.